Go to content Go to menu

news in Greek 2003

--------18 Φεβρουαρίου 1990

 • Η κοινότητα Αγίου Θωμά απστέλει τηλεγράφημα προς Νομάρχη Βοιωτίας, Βουλευτές: Γ. Κατσιμπάρδη, Α. Τσιμπλάκο, Λ. Αποστολίδη, Β. Μπασιάκο, ΙΓΜΕ, ΕΥΔΑΠ, υπουργείο Δημοσίων Έργων, ΥΕΒ Θήβας, Κοινότητες: Σχηματαρίου, Οινοφύτων, Αυλώνος, Κλειδίου.
  Το τηλεγράφημα αναφέρει: Το ΙΓΜΕ τις τελευταίες ημέρες έχει ξεκινήσει ενέργειες, για την διάνοιξη γεωτρήσεων κατά μήκος του αγωγού του Μόρνου στην περιοχή Αγίου Θωμά Κλειδίου. Οι πληροφορίες μας λένε, ότι πρόκειται για γεωτρήσεις με σκοπό την ύδρευση της Αθήνας. Σήμερα 12/9/1990 ημέρα Δευτέρα και ώρα 5 μ.μ. σας καλούμε στη συγκέντρωση που θα γίνει στον Άγιο θωμά για υπέυθυνη ενημέρωσή μας από τις αρμόδιες υπηρεσίες για το εν λόγω θέμα.
  Πηγή: εφημερίδα Ταναγραία, αριθμός φύλλου 1
---------20 Φεβρουαρίου 1990
 • Η ποδοσφαιρική ομάδα του χωριού ηττήθηκε με 2-0 τέρματα στο Ακραίφνιο.
  Βαθμολογία
  Μουρίκι.........30
  Μαυρομμάτι...27
  Τανάγρα........25
  Πανξενιακός...22
  Αγιος Θωμας..16
  Ασωπία..........13

  Πηγή: εφημερίδα Ταναγραία, αριθμός φύλλου 1
---------Μάρτιος 1990
 • Οι αγρότες του χωριού αποκλείουν με τα τρακερ την εθνική οδό στο ύψος της Μαλακάσας, διαμαρτυρόμενοι για μη αποζημείωση των σιτηρών από τη ξηρασία. Μαζί με πολίτες από τα γύρω χωριά την οργανωτική επιτροπή από τον Άγιο Θωμά απαρτίζουν οι: Σπύρος Παπαδέδες εκπρόσωπος της κοινότητας, Κωνσταντίνος Καδέτσης εκπρόσωπος Γεωργικού Πιστοτικού Συνεταιρισμού, Επαμεινώντας Σίδερης εκπρόσωπος αγροτικού συλλόγου.
  Πηγή: εφημερίδα Ταναγραία, αριθμός φύλλου 2
---------17 Ιουνίου 1990
 • Σε κοινή συνεδρίαση κοινότητα και σύλλογοι του χωριού αποφασίζουν τα παρακάτω για τις γεωτρήσεις της ΕΥΔΑΠ: Η ΕΥΔΑΠ έχει προγραμματίσει την διάνοιξη γεωτρήσεων στη περιοχή μας. Ο Άγιος Θωμάς απάντησε με ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού συμβουλίου, του συνεταιρισμού και του αγροτικού συλλόγου. Κατανοώντας το πρόβλημα της ύδρευσης της Αθήνας, θα επιτρέψουμε τη διάνοιξη γεωτρήσεων στην περιοχή μας, αφού πρώτα εξασφαλιστεί με νομοθετική καταχύρωση: α. Η υδροδότηση της περιοχής, β. Η άρδευση της περιοχής με όλα τα απαραίτητα έργα, γ. Η αποζημείωση συγκροτημάτων και καλλιεργειών μέχρι την περάτωση των έργων άρδευσης. Αν υπάρξει αρνητική απάντηση, δεν θα επιτρέψουμε την διάνοιξη γεωτρήσεων για την υδροδότηση της Αθήνας. (υπογράφουν:)
  - Κοινοτικό συμβούλιο: Γιώργος Δρίτσας, Βασίλης Λαψάνης, Γιώργος Βρεττός, Παρασκευάς Θεοδώρου, Γιώργος Τσουβάλας, Νίκος Δρακόπουλος, Σπύρος Παπαδέδες.
  - Διοικητικό συμβούλιο συνεταιρισμού: Κώστας Καδέτσης, Γιώργος Καββάς, Γιώργος Βρεττός, Κίμων Κιόκιας, Αργύρης Κατσιφής.
  - Διοικητικό συμβούλιο αγροτικού συλλόγου: Νώντας Σίδερης, Ανδρέας Σύρμας, Νώντας Λαψάνης, Αργύρης Κατσιφής, Φάνης Ζωγράφος.
  Πηγή: εφημερίδα Ταναγραία, αριθμός φύλλου 3
---------Νοέμβριος 1990
 • Ο κρατικός παιδικός σταθμός Αγίου Θωμά προκηρύσσει δημοπρασία. Ακολουθεί το κείμενο της δημοσίευσης:
  Το Διοικητικό Συμβούλιο του Κρατικού Παιδικού Σταθμού Αγίου Θωμά Βοιωτίας με την υπ' αριθμ. 8/8-11-1990 απόφασή του προκηρύσσει τακτικό μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες προσφορές για την ανάδειξη προμηθευτών στα κάτωθι είδη εξοπλισμού του ιδρύματος:
  - έπιπλα και ηλεκτρικές συσκευές
  - σκεύη μαγειρίου και εστιάσεως
  - γενικός ιματισμός
  Ο διαγωνισμός θα γίνει την 5-12- 1990, ημέρα Τετάρτη και ώρα 2-3 μεσ. στο γραφείο της Κοινότητας Αγίου Θωμά Βοωιτίας. Πληροφορίες στο τηλ. 0262-58377 κ. Βουγέση Αθανασία κατά τις εργάσιμες ημέρες από ώρα 7- ή 10-4.
  Ο πρόεδρος του Δ.Σ. Στεργίου Ιωάννης
  Πηγή: εφημερίδα Ταναγραία, αριθμός φύλλου 4
---------30 Μαρτίου 1991
 • Τα παιδιά του πνευματικού κέντρου νεότητος της Κοινότητας Αγίου Θωμά οργάνωσαν έκθεση ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίας. Τα έργα εκτέθηκαν στην αίθουσα που έχει παραχωρηθεί από την κοινότητα. Στην έκθεση εκτός από τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της οργανωτικής επιτροπής και οι καλιτέχνες: Χρήστος Γεωργίου με έργα γλυπτικής, Αλέκος Λιάπης, Μαρία Μικρούτσικου, Μαρία Γκίνη, Βαγγέλης Τουρνάς, Ηλίας Βίλλης με έργα ζωγραφικής, Βαγγέλης Ν. Τούντας, Χρήστος Αθ. Κυριάκος, Αλεξάνδα Σίψα με έργα φωτογραφίας. Την έκθεση επισκέφτηκαν περισσότερα από 500 άτομα το διήμερο 30/31 Μαρτίου. Μεταξύ των επισκεπτών ο π.Πολύκαρπος Γιάνναρος, οι ιερείς του χωριού π. Πολύκαρπος Βενιέρης και π. Γεώργιος Μανωλόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Θεόδωρος Τούντας, ο πρόεδρος της Ασωπίας Φίλιπος Τούντας, ο δήμαρχος Αυλώνα Δημήτρης Κυριάκου. Γενικός συντονιστής για τη συλλογή των έργων και το στήσιμο της έκθεσης ήταν ο πρώην γραματέας της κοινότητας Κλειδίου, Αθανάσιος Κυριάκος.
  Πηγή: εφημερίδα κόρη Ταναγραία, αριθμός φύλλου 1
---------1 Ιουνίου 1991
 • Χαλικοστρώνεται τις ημέρες αυτές από τη Δ/νση Γεωργίας, ο δρόμος του Λάρη, σαν αγροτικός δρόμος.
---------9 Μαίου 2003
 • Μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θωμά επισκέφτονται την ελληνική βουλή και παρακολουθούν τη συνεδρίαση ΡΗ΄. (Περίδος: Ι, Σύνοδος: Γ΄)