Go to content Go to menu

news in Greek 2008

2012-11-11

--------Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008

 • Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που οργάνωσαν και παρουσίασαν οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου. Στο τέλος της εκδήλωσης ο Άγιος Βασίλης, όπως και στον Νηπιαγωγείο, δεν άφησε κανένα παραπονούμενο.

---------Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2008
 • Τη χριστουγεννιάτικη γιορτή παρουσίασαν το απόγευμα οι νηπιαγωγοί και οι μαθητές του Νηπιαγωγείου. Οι μικροί ντυμένοι με τις στολές τους ενθουσίασαν τους παρευρισκόμενους και στο τέλος ο Άγιο Βασίλης μοίρασε δώρα σε κάθε παιδάκι, που χορήγησε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων και ο Δήμος Οινοφύτων.

---------Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008
 • Απεβίωσε η Ζαίρα Παπαδημητρίου σε ηλικία 86 ετών.

---------Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008
 • Δύο υπέροχα ημερολόγια εξέδωσε και κυκλοφόρησε ο σύλλογος Γονέων και Kηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.
  Το ένα περιέχει φωτογραφίες από παλαιότερες τάξεις μαζί με αλησμόνητους δασκάλους, όπως ο Παναγιώτης Ρέππας, ο Λευτέρης Τσουμάνης και η Ειρήνη Κονιάρη. Το δεύτερο περιέχει ζωγραφιές των μαθητών του Νηπιαγωγείου.

         Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση

---------Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2008
 • Αίτηση για κατασκευή και εκμετάλλευση μονάδας ηλεκτροπαραγωγής κατέθεσε στη ΡΑΕ (Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας) ο όμιλος Alfa Alfa Holdings. Η πρότασή του αναφέρεται σε μονάδα ισχύος 400 MW, επένδυση που προσεγγίζει τα 100 δισ. δρχ. Η νέα μονάδα προβλέπεται να εγκατασταθεί σε οικόπεδο ιδιοκτησίας της Alfa Alfa Holdings, με δύο επικρατέστερες περιπτώσεις, τον Αγιο Θωμά Βοιωτίας και τη Νέα Αγχίαλο Θεσσαλονίκης. Η εγκατάσταση θα χρησιμοποιεί φυσικό αέριο και θα βασίζεται σε τεχνολογία συνδυασμένου κύκλου αεριοστροβίλου - ατμοστροβίλου.

---------Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008
 • Την πρώτη του αρχιερατική Θεία Λειτουργία τέλεσε σήμερα στο χωριό, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, Θηβών και Λεβαδείας, Κος Κος Γεώργιος. Απλός προσηνής και καταδεκτικός, χωρίς ίχνος δεσποτισμού, κήρυξε το Θείο Λόγο, αναφερόμενος ιδιαίτερα στο φαινόμενο του πρόσκαιρου πλουτισμού και της σημερινής παγκόσμιας φτώχιας.
  Ο Πατήρ Γεώργιος τον καλωσόρισε εκ μέρους της ενορίας. Του πρόσφερε ένα εγκόλπιο με τη Παναγιά της Λιάτανης, με αφιέρωση στο πίσω μέρος του, ως ελάχιστο δείγμα ευχαριστίας από τους κατοίκους του χωριού για την τιμή που έκανε να επισκεφθεί και να λειτουργήσει στον τόπο μας.
  Με το πέρας της Θείας Λειτουργίας περιηγήθηκε στην αγορά, χαιρέτησε τους κατοίκους και επισκέφθηκε την περιοχή Σπηλιά, όπου και οικοδομείται το νέο πετρόκτιστο εξωκλήσι της Παναγιάς της Λιάτανης.
  Τον Μητροπολίτη υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Κος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, ο αντιδήμαρχος Κος Γεώργιος Βουγέσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Κοι Ιωάννης Γκίνης, Βασίλης Ισσαρης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Κωνσταντίνος Καδέτσης.
  Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου στο χωριό άφησε ιδιαίτερα θετικές εντυπώσεις, καθώς ο χαρακτηρισμός που ακουγόταν από όλα τα στόματα στο καφενείο είναι πως πρόκειται για έναν καλό άνθρωπο. Χαρακτηρισμός που σπάνια αποδίδεται από αρβανίτες, όπως εμείς, αλλά όταν λέγεται σημαίνει πολλά. Άξιος ο μισθός του.

         Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση

---------Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2008
 • Απεβίωσε η Δήμητρα Καββά, σε ηλικία 84 ετών. Η θεία Τούλια, όπως ήταν γνωστή, με τις μυστικές αλοιφές της προσέφερε αφιλοκερδώς βοήθεια σε πλήθος συγχωριανών και ξένων που υπέφεραν από έρπη και εγκαύματα.

---------Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008
 • Ο υπουργός Παιδείας Κος Ευριπίδης Στυλιανίδης επισκέφθηκε το χωριό μας στα πλαίσια περιοδείας στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Βοιωτίας. Συνοδευόταν από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κο Κο Ιερώνυμο και τον σύμβουλο του Οργανισμού Σχολικών Κτιρίων Κο Παταργιά. Κατά την ολιγόλεπτη παρουσία τους στο χωριό (ΚΑΠΗ και οικόπεδο συνεταιρισμού) ο υπουργός ζήτησε να μάθει τον πληθυσμό του τόπου, τη θέση και την έκταση που θα καλύψει το κτίριο του νηπιαγωγείου στο οικόπεδο. Απευθυνόμενος προς τον Κο Παταργιά ζήτησε το έργο να αρχίσει το συντομότερο δυνατό. Το νέο κτίριο προβλέπεται να κατασκευασθεί ως τετραθέσιο Νηπιαγωγείο με σκοπό αργότερα να καλύψει κτιριακά και τον Παιδικό Σταθμό.
  Η επίσκεψη οφείλεται αποκλειστικά στην προσπάθεια του πρώην επισκόπου μας, νυν Μακαριότατου, όπου έλκει και μέρος της καταγωγής του από το χωριό μας και που αυτή τη στιγμή η βοήθεια που προσφέρει από τη θέση αυτή αποδεικνύεται πολύτιμη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα μπράβο στο ανάστημα του άξιου αντρός.

           Πατήστε για μεγένθυση


 • Το νέο συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου Αγίου Θωμά ανέλαβε καθήκοντα. Συγκεκριμένα εξελέγησαν: Πρόεδρος: Παναγιώτης Δέδες, Αντιπρόεδρος: Αθανάσιος Στέρπης, Γραμματέας: Αρίστος Σίδερης, Ταμίας: Βασίλειος Θεοδώρου, Μέλος: Δημήτριος Βρεττός.

---------Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008
 • Διήμερη εκδρομή πραγματοποίησε το ΚΑΠΗ στη Λίμνη Πλαστήρα. Οι εκδρομείς διέμειναν σε πολυτελές ξενοδοχείο έξω από τα Τρίκαλα, τα οποία επισκέφτθηκαν. Είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν ακόμη χωριά, όπως το Περτούλι και η Ελάτη που φημίζονται για τη φυσική ομορφιά τους. Το τμήμα του ΚΑΠΗ συνόδευσαν ο αντιδήμαρχος και πρόεδρος του ΚΑΠΗ Κος Γεώργιος Βουγέσης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Κωνσταντίνος Καδέτσης.

---------28 Οκτωβρίου 2008
 • Με Δοξολογία στον Ναό της Παναγίας και επιμνημόσυνη δέηση στη σημαιοστολισμένη Πλατεία Ηρώων από τον εφημέριο του χωριού, πατέρα Γεώργιο Μανωλόπουλο, ξεκίνησε ο εορτασμός για την εθνική επέτειο.
  Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Κο Κωνσταντίνο Καδέτση, από τον πρόεδρο του ΚΑΠΗ Κο Γεώργιο Βουγέση, από μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, από μαθητές του Νηπιαγωγείου, από εκπρόσωπο της Σχολικής Επιτροπής Κα Κική Καβά, από εκπρόσωπο του Παιδικού Σταθμού Κα Χρυσικού, από εκπρόσωπο Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κα Ελευθερία Σίδερη.
  Στη συνέχεια απαγγέλθηκαν ποιήματα και τραγουδήθηκε ο εθνικός ύμνος από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου.
  Σε έναν εμπνευσμένο πανηγυρικό που μάγεψε τους παρευρισκόμενους, ο νηπιαγωγός Κος Αστέριος Φαρμάκης αναφέρθηκε στη δύναμη που κρύβουν τα τρία γράμματα της λέξης ΟΧΙ και στη τόλμη των ανθρώπων να την υψώσουν απέναντι στον κατακτητή. Ακόμη ανάφερε πως οι αριθμοί της αντιπαράθεσης δεν έχουν ουσία μπροστά στο μεγαλείο αυτής της πηγαίας ανάγκης της αυτοδιάθεσης κάθε λαού.
  Ακούγοντας τέτοιους λόγους νοιώθουμε περήφανοι για τους εκπαιδευτικούς μας και ασφαλείς πως τα παιδιά μας είναι σε σίγουρα χέρια.
  Το πρόγραμμα έκλεισε με την παρέλαση των μαθητών στον κεντρικό δρόμο.
  Μπράβο στους Δασκάλους, Νηπιαγωγούς και τον Διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Κο Ιωάννη Στεργίου για την άρτια προετοιμασία των μαθητών. Μπράβο στον Δήμο και το Τοπικό Συμβούλιο που συνέβαλαν τα μέγιστα, ώστε να στεφθεί με επιτυχία η σημερινή ημέρα.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση      Πατήστε για μεγένθυση

---------Τετάρτη 22 Οκτωβρίου 2008
 • Εχασε τη μάχη με τη ζωή η Αναστασία Δαρεμά, 35 ετών. Κόρη του Γιώργου Δαρεμά και της Αλεξάνδρας Κοκώση. Δυναμικό κορίτσι, πάντα γελαστό, πρόθυμο να βοηθήσει και να παρηγορίσει τον καθένα που είχε ανάγκη. Αφανής βοηθός και τροφοδότης αρκετών οικογενειών στο χωριό.

---------Δευτέρα 20 Οκτωβρίου 2008
 • Τη ζωή του έχασε ο Βασίλης Χρ. Κατσιφής 74 χρονών σιδηρουργός, οδηγώντας το τρακτέρ του, που ανετράπη.
  Η κηδεία του θα γίνει αύριο το απόγευμα στο χωριό και η ταφή του, στη γενέτειρά του, το Κλειδί.

---------Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2008
 • Με πολύ κέφι και χορό γιόρτασαν την ημέρα των γηρατειών στο Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων.
  Οι 'γέροντες' απέδειξαν πως διαθέτουν νεανική καρδιά, αφού οι χοροί κράτησαν μέχρι το πρωί με τη συνοδεία πολύ καλής ορχήστρας.
  Στην εκδήλωση παρέστησαν οι βουλευτές Κοι Μπασιάκος Ευάγγελος και Γιαννάκης Μιχαήλ, ο Δήμαρχος Κος Θεοδωρόπουλος Γεώργιος και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι.

---------Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2008
 • Συνάντηση του Δημάρχου Οινοφύτων Κου Γεώργιου Θεοδωρόπουλου με τους κατοίκους του χωριού πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 08:00 μ.μ. στο ΚΑΠΗ. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος Κος Γεώργιος Βουγέσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Ιωάννης Γκίνης, Βασίλειος Ισσαρης και Αργύρης Κατσιφής.
  Αρχικά ο δήμαρχος έκανε παρουσίαση των πεπραγμένων για το 2007, τα έργα που είναι σε εξέλιξη το 2008 και αυτά που προγραμματίζονται για το 2009, σε όλη την επικράτεια του Δήμου. Στη συνέχεια το λόγο έλαβε ο αντιδήμαρχος και αναφέρθηκε στα έργα που έχουν γίνει στο χωριό.
  Συγκεκριμένα ανέφερε πως σε ότι αφορά το δίκτυο ύδρευσης , το ποσοστό υλοποίησης του έργου ανέρχεται στο 95%. Τοποθετήθηκαν νέα μηχανήματα ελέγχου στο αντλιοστάσιο και έχουν συνδεθεί 700 περίπου παροχές στο νέο δίκτυο. Ασφαλτοστρώθηκαν δρόμοι, όπως αυτός από Κριελάκα προς νεκροταφείο, τμήμα του δρόμου από το γήπεδο προς τα Οινόφυτα, τμήμα του δρόμου προς την Αγία Τριάδα.
  Σε ότι αφορά την έγκριση του Νηπιαγωγείου ανέφερε ότι έχει χωροθετηθεί στη περιοχή του συνεταιρισμού και στόχος είναι η έγκριση κατασκευής και παιδικού σταθμού στον ίδιο χώρο.
  Ο Δήμαρχος έλαβε ξανά το λόγο και αναφέρθηκε σε στόχους για τον Αγιο Θωμά, όπως η έναρξη του αποχετευτικού συστήματος και του σχεδίου πόλης. Το δεύτερο δείχνει απόμακρο, καθώς από τα λεγόμενά του προηγείται το Δήλεσι.
  Με το πέρας της παρουσίασης ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσεις των κατοίκων. Αφήνοντας κατά μέρος κάποιες κακές στιγμές που οξύνθηκαν τα πνεύματα, στεκόμαστε σε τρεις παρεμβάσεις που κατά τη γνώμη μας είχαν ουσία:
  - Η πρώτη έγινε από έναν ηλικιωμένο και αφορά σε ψυχολογική αμφιβολία των κατοίκων στην κατανάλωση νερού του δικτύου στο χωριό, που κατά τον Δήμαρχο είναι πόσιμο. Χρειάζεται προσπάθεια από το Δήμο με επιστημονικές ενημερώσεις στο χωριό, ώστε αυτό να γίνει κατανοητό.
  - Η δεύτερη αφορά την προσπάθεια ενός ατόμου με ιδιαίτερες ανάγκες, να βρεθεί λύση για την ποιότητα του δρόμου που οδηγεί στο σπίτι του. Μας ξένισε η συμπεριφορά δημοτικού συμβούλου που αντέδρασε στην επιμονή του λέγοντας: ' και τι θες να κάνουμε;'. Ευτυχώς η έμπειρη παρέμβαση του Δημάρχου, ότι θα ξαναδεί το πρόβλημά του, προστάτεψε το σύμβουλο.
  - Η τρίτη και πιο σημαντική παρέμβαση, κατά τη γνώμη μας, που πρέπει να ξάφνιασε και το Δήμαρχο, ήταν η παρέμβαση του διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Θωμά, ο οποίος αναφέρθηκε στην ακαταλληλότητα των εξωτερικών κουφωμάτων του Σχολείου και στην επικινδυνότητα που αυτά ελλοχεύουν για τα παιδιά μας. Για να υποστηρίξει τη δήλωσή του ανέφερε, ότι την ακαταλληλότητα γνωμάτευσε και υπάλληλος της Νομαρχίας που έκανε επιτόπια αυτοψία.
  Ο Δήμαρχος δικαιολογήθηκε πως είναι θέμα έγκρισης της Δημαρχιακής Επιτροπής, η οποία για λόγους 'ευνόητους' δεν έχει καταφέρει ακόμη να πάρει απόφαση.
  Οι παρευρισκόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι προσπάθησαν να επικοινωνήσουν σύμπνοια απόψεων στα θέματα που αφορούν το χωριό μας και δήλωσαν πως εφαρμόζουν αυτά που ζητάει ο δημότης.
  Το αν έπεισαν τους δημότες, θα κριθεί στις προσεχείς εκλογές (με νέο σχήμα Δήμου, λόγω εφαρμογής του 2ου Καποδίστρια), αν φυσικά ζητήσουν ανανέωση της εμπιστοσύνης μας.

---------Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2008
 • Το ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Οινοφύτων Κος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος μαζί με τον Αντιδήμαρχο Κο Γεώργιο Βουγέση και συζήτησε με ηλικιωμένους. Αναφέρθηκε στη δημιουργία κτιρίου για τη στέγαση του Νηπιαγωγείου και παιδικής χαράς στο χώρο του συνεταιρισμού. Στη διαμόρφωση του χώρου της σπηλιάς με την ολοκλήρωση της εκκλησίας και τη προσθήκη στεγάστρου στον εξωτερικό χώρο, καθώς και στη δημιουργία ενός ανοικτού θεάτρου μελλοντικά.
  Oι παρόντες είχαν την ευκαιρία να θέσουν στο Δήμαρχο ζητήματα που απασχολούν τις γειτονιές τους, όπως στρώσιμο δρόμων που είναι απαράδεκτοι για οικισμό(περιοχή Ρέδι). Κάποια στιγμή επιχείρησε να μιλήσει για έργα στο Δήλεσι, αλλά τον διέκοψαν, λέγοντάς του ότι τους ενδιαφέρει ο Αγιο Θωμάς. Ο Δήμαρχος υποσχέθηκε αρκετά, μένει ωστόσο να δούμε τι από αυτά θα γίνουν έργο και πότε, καθώς ο λόγος του περιελάβανε αρκετά μέλλοντα χρόνο.

---------28 Σεπτεμβρίου 2008
 • Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα από την ημέρα που αποφασίστηκε, ολοκληρώνεται το εκκλησάκι που ανοικοδομείται στη περιοχή της Σπηλιάς και είναι αφιερωμένο στη Παναγία.
  Η Παναγιά της Λιάτανης ή Λιαταναίισα, όπως θα ονομαστεί είναι πετρόκτιστη - κεραμόσκεπη βασιλική κοντά στο στεφάνι της σπηλιάς.
  Αξιο μνήμης είναι και ο λόγος που αποφασίστηκε η ανέγερση του ναού: Ο Ιερέας το χωριού με το πέρας των κατηχητικών σχολείων ανέθεσε στα παιδιά ως εργασία να καταγράψουν τα ονόματα που έχει δώσει ο λαός μας στη Παναγιά. Μέσα σε όλα τα ονόματα δύο παιδιά κατάγραψαν το όνομα: Παναγία της Λιάτανης. Ο ιερέας έκπληκτος είπε στα παιδιά πως δεν υπάρχει τέτοιο προσωνύμιο για την Παναγία και τα παιδιά ανταπάντησαν δείχνοντας την εικόνα του τέμπλου του προηγούμενου κεντρικού ναού του χωριού. Έτσι αποφασίστηκε η ανέγερση του ναού στη περιοχή της Σπηλιάς και η πανήγυρη του στις 15 Αυγούστου.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση

---------Σάββατο 13 Σεπτεμβρίου 2008
 • Χρόνης ΙωάννηςΕφυγε σήμερα από τη ζωή ο Γιάννης Νικολάου Χρόνης σε ηλικία 60 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έδωσε μεγάλη μάχη με την επάρατη νόσο από την οποία δεν κατάφερε να βγει νικητής.
  Σπούδασε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός. Εργάστηκε για αρκετά χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας και μέχρι τέλους υπήρξε υπάλληλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Βοιωτίας(Πολεοδομία στο τμήμα Θηβών).
  Διετέλεσε για μία τετραετία πρόεδρος της κοινότητας του Αγίου Θωμά και Νομαρχιακός Σύμβουλος στη Βοιωτία. Ήταν παντρεμένος με την Ευαγγελία Νικολάου με την οποία απέκτησαν τρία παιδιά.

 

---------Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008
 • Απεβίωσε η Παρασκευή Παν. Σύρμα σε ηλικία 94 ετών

---------Πέμπτη 11 Σεπτεβρίου 2008
 • Κοινός αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς για τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου.
  Στον αγιασμό παρέστη ο αντιδήμαρχος Κος Γεώργιος Βουγέσης. Ανάγνωσε απόφαση του Υπουργείου Παιδείας αριθμ. Πρωτ.:76761/ΣΤ112.06.2008 για ανάθεση της κατασκευής του Νηπιαγωγείου Αγίου Θωμά στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων και κατά δήλωσή του το κτίριο θα είναι έτοιμο τη νέα σχολική χρονιά στο οικόπεδο του αγροτικού συνεταιρισμού.
  Έγινε επίσης μνεία στα έργα συντήρησης του Δημοτικού Σχολείου. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το ποσό που δαπανήθηκε για αντικατάσταση φωτιστικών, το οποίο ανήλθε στα 15.000 Ευρώ.

---------Τετάρτη 10 Σεπτεβρίου 2008
 • Ποδοσφαιρικό τουρνουά διοργανώθηκε στο γήπεδο του χωριού
  Συμμετείχαν εκτός από τον Α.Ο. Αγίου Θωμά, ο Αστέρας Αυλώνα και ο Ευαγόρας Οινόης. Η διάρκεια των παιχνιδιών ήταν τριάντα λεπτά και συνέβαλαν στη προετοιμασία των ομάδων.

---------Δευτέρα 8 Σεπτεβρίου 2008
 • Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε σήμερα το πρωί προς τιμήν της Παναγίας.
  Κατά τη λειτουργία ιερούργησαν ο Ιεροκήρυκας της μητροπόλεως πατήρ Σιλουανός και οι εφημέριοι πατήρ Χρήστος Αικατερίνης και πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος. Παρέστησαν ο Δήμαρχος Οινοφύτων Κος Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Κωνσταντίνος Καδέτσης και ο δημοτικός σύμβουλος Κος Ιωάννης Δάβρης.

---------Κυριακή 7 Σεπτεβρίου 2008
 • Παραμονή πανηγύρεως των Γενεθλείων της Θεοτόκου. Στις 19:00 τελέσθηκε ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός και ακολούθησε η λιτανεία της ιεράς εικόνος της Παναγίας στους δρόμους του χωριού. Τελευταία στιγμή ακυρώθηκε η συμμετοχή του νέου Σεβασμιωτάτου μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας Κου Γεωργίου. Στον εσπερινό προεξήρχε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης πατήρ Βασίλειος Αθανασόπουλος και έψαλε ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Χαλκίδος Κος Σιάνος.
  Με το πέρας του εσπερινού, το πνευματικό κέντρο παρουσίασε παραδοσιακούς χορούς στη πλατεία του χωριού.
  Τη πανήγυρη τίμησαν με τη παρουσία τους οι βουλευτές Κοι Γιαννάκης Μιχαήλ και Μπασιάκος Ευάγγελος, ο Νομάρχης Κος Κλέαρχος Περγαντάς, οι αντινομάρχες Κα Άρια Αγάτσα και Κος Κ. Μπακομήτρος, η Νομαρχιακή Σύμβουλος Κα Βασιλική Τσόνογλου, πολιτευτές του νομού, ο Δήμαρχος Δερβενοχωρίων Κος Κλεάνθης Παναγιωτίδης, ο Δήμαρχος Οινοφύτων κος Θεοδωρόπουλος Γεώργιος και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι.
  Οι δύο ταβέρνες γέμισαν ασφυκτικά και αρκετός κόσμος δεν κατάφερε να γευτεί σουβλιστό αρνί. Η συνέχεια δόθηκε στο κέντρο Παπαμήτρου, όπου το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

---------Σάββατο 6 Σεπτεβρίου 2008
 • Στο Κέντρο Παπαμήτρου, στα πλαίσια του πανηγυριού, εμφανίστηκαν οι Βάσω Χατζή, Λευτέρης Ζέρβας, Σπύρος Μπρέμπος, Καζάς, Δημολιάνη.

---------Παρασκευή 5 Σεπτεβρίου 2008
 • Το Κέντρο Παπαμήτρου διοργάνωσε γλέντι με τη Χαρά Βέρρα και τη κομπανία της.

---------Κυριακή 31 Αυγούστου 2008
 • Το Κέντρο Ανοικτής Προστασίας Ηλικειωμένων πραγματοποίησε απογευματινή εκδρομή στο μοναστήρι του Οσίου Μελέτη στον Κιθαιρώνα.

---------Σάββατο 30 Αυγούστου 2008
 • Διακοπή ρεύματος σημειώθηκε στο χωριό από τις 21:30 το βράδυ έως τις πρώτες πρωινές ώρες.

---------Παρασκευή 29 Αυγούστου 2008
 • Επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΤΕΙ μαθητές
  -Δρίτσα Χριστίνα του Γεωργίου - Ανθοκομίας - αρχιτεκτονικής τοπίου ΤΕΙ Ηπείρου(Αρτα)
  -Μίχα Ιωάννα του Χρήστου - Αγρονόμων Τοπογράφων Μηχανικών ΕΜΠ
  -Ρουστέμη Φωτεινή του Παναγιώτη - Πολτικών Δομικών Εργων ΤΕΙ Κρήτης (Ηράκλειο)
  -Χρυσικός Θεόδωρος του Επαμεινώντα - Επιστήμης Υλικών Πάτρα

---------Τρίτη 5 Αυγούστου 2008
 • Απεβίωσε ο Σπύρος Παπαδέδες, 72 ετών, του Ευθύμιου και της Λεμονιάς. Το πανατσούκλι του ήταν μακαρονάς.

---------Τετάρτη 23 Ιουλίου 2008
 • Απεβίωσε ο Θεόδωρος Παπαδημητρίου (Γρίβας) σε ηλικία 86 ετών.

---------Κυριακή 20 Ιουλίου 2008
 • Στο εξωκλήσι του Προφήτη Ηλία, πάνω από τη βρύση, τελέσθηκε η Κυριακάτικη Θεία Λειτουργία.

 • Φωτιά ξέσπασε σήμερα το πρωί λίγο έξω από το χωριό.
  Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας, η φωτιά δεν επεκτάθηκε και έκαψε μικρής έκτασης ελαιώνα.

         Πατήστε για μεγένθυση    

---------Σάββατο 12 Ιουλίου 2008
 • Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή ο Θωμάς Ιωάννου Κίτσιος σε ηλικία 58 ετών.
  Είχε διατελέσει γραμματέας της Κοινότητας και μέχρι σήμερα εργαζόταν ως υπάλληλος στον Δήμο Οινοφύτων.

---------Σάββατο 5 Ιουλίου 2008
 • Διήμερη εκδρομή στο νησί της Ανδρου πραγματοποιεί σήμερα και αύριο το ΚΑΠΗ.

---------Παρασκευή 4 Ιουλίου 2008
 • Απεβίωσε ο Τιμολέων (Τίμος) Χρήστου Μικρός σε ηλικία 84 ετών

---------Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008
 • Απεβίωσε ο Χρήστος Σταύρου Κοκώσης σε ηλικία 77 ετών

---------Σάββατο 14 Ιουνίου 2008
 • Απεβίωσε η Ζωή Στέρπη (τούδη) σε ηλικία 83 ετών

---------Παρασκευή 6 Ιουνίου 2008
 • Εξέπνευσε τα ξημερώματα ο Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος Βενιέρης. Νοσηλευόταν σε νοσοκομείο των Αθηνών. Η κηδεία του θα γίνει αύριο το μεσημέρι στο χωριό.
 • Bιογραφικό    Αρχιμανδρίτης Πολύκαρπος κατά κόσμον Παναγιώτης Δ. Βενιέρης
  Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1952. Σε ηλικία 16 ετών μετέβη στη Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Γορτυνίας.Πολυκαρπος
  Παρέμεινε τρία χρόνια δόκιμος μοναχός και στις 21 Απριλίου 1971 εκάρη μοναχός από τον μακαριστό Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρό Θεόφιλο. Γέροντάς του ήταν ο μακαριστός ηγούμενος της Ι.Μ. Προδρόμου Αρχιμ. Θεόκτιστος Αλεξόπουλος.
  Στην Ιερά αυτή Μονή παρέμεινε δεκαέξι συναπτά έτη, όπου διδάχθηκε από τον γέροντά του την Ιεροραπτική, την Βυζαντινή Μουσική και την Βυζαντινή Αγιογραφία.
  Στις 10 Ιουνίου 1984 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Ιερώνυμο, αφού προηγουμένως πήρε την ευλογία και τη σύμφωνη γνώμη του γέροντά του Θεόκτιστου.
  Στις 24 Ιουνίου 1984 χειροτονήθηκε πρεσβύτερος στον Άγιο Θωμά, όπου και παρέμεινε για δεκαπέντε χρόνια εφημέριος του χωριού.
  Το οφφίκιον του Αρχιμανδρίτου το έλαβε στις 26 Σεπτεμβρίου 1992 στο Κλειδί Θηβών από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ.Ιερώνυμο τον Β', έπειτα αρχιεπίσκοπο Αθηνών.
  Σπούδασε Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ομιλούσε την Γαλλική γλώσσα.
  Τα τελευταία χρόνια προσέφερε τη διακονία του σε ναούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών(1999-2008), μάλιστα διετέλεσε Προιστάμενος στον Ιερό Ναό Αγίου Πολυκάρπου Βοτανικού (2004-2008), όπου και εψάλη η εξόδιος ακολουθία του. Ενταφιάστηκε κατά την επιθυμία του στον πατρικό του τάφο στον Άγιο Θωμά Βοιωτίας.
  Ήταν πνευματικός πολλών ψυχών και κατά τη διάρκεια της ιερατικής του πορείας έδωσε τρεις συμμαρτυρίες σε υποψήφιους εγγάμους κληρικούς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν ελεήμων, φιλεύσπλαχνος και γι'αυτό δεν άφησε περιουσιακά στοιχεία ή κληρονομιά στους κατά σάρκα συγγενείς του και στα πνευματικά του παιδιά.
  Εκοιμήθη εν Κυρίω στις 6 Ιουνίου 2008.
  Πηγή:Αιδεσιμώτατος Γεώργιος Μανωλόπουλος

---------Πέμπτη 5 Ιουνίου 2008
 • Αντικαταστάθηκε η παροχή νερού της ΕΥΔΑΠ στο δίκτυο ύδρευσης του χωριού από την Υλίκη με ιδιωτική γεώτρηση από το Κλειδί. Μέχρι αργά το απόγευμα υπήρχε διακοπή νερού.

---------Παρασκευή 16 Μαίου 2008
 • Εκδρομή στο Αττικό Πάρκο πραγματοποίησε το Νηπιαγωγείο Αγίου Θωμά. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά ζώα που δεν συναντούν στη καθημερινή τους ζωή, αλλά και να ενημερωθούν για τη καταστροφή του γήινου οικοσυστήματος με τρόπο κατανοητό σε αυτά.

 • Δείτε φωτογραφίες...
---------Πέμπτη 15 Μαίου 2008
 • Απεβίωσε ο Δημήτριος Γεωργίου Χρόνης σε ηλικία 71 ετών.
  Διατηρούσε κουρείο για χρόνια στο χωριό και ήταν γνωστός με το χαρακτηριστικό: Τάκης ο μπαρμπέρης.
---------Κυριακή 11 Μαίου 2008
 • Για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα στόχος διαρρηκτών το χωριό μας.
  Τα ξημερώματα σημειώθηκαν κλοπές σε σπίτια και καταστήματα του κεντρικού δρόμου. Η αστυνομία πήρε αποτυπώματα το πρωί και ελπίζει να εντοπίσει τους δράστες. Συνέστησε δε στους κατοίκους να ασφαλίσουν τα σπίτια με περισσότερες της μιας κλειδαριές.
---------Τρίτη 6 Μαίου 2008-----
 • Μια πολύ ανήσυχη νύχτα έζησε τα ξημερώματα το χωριό, καθώς πολλά σπίτια δέχτηκαν απρόσκλητους επισκέπτες.
  Διαρρήξεις και κλοπές σημειώθηκαν σε πολλά σπίτια του χωριού. Κλοπές αυτοκινήτων, παραβιάσεις κλειδαριών και είσοδοι εντός κατοικιών που τρόμαξαν τους κατοίκους είναι μερικά από τα κατορθώματα των ανθρώπων αυτών.
  Για αστυνόμευση στο χωριό ούτε λόγος, αφού η στελέχωση δυναμικού σε ελληνική και δημοτική αστυνομία είναι μηδαμινή στην περιοχή.
---------Δευτέρα 5 Μαίου 2008----------------------------
 • Η θολότητα και η δυσοσμία του νερού του δικτύου ύδρευσης ανάγκασαν το δήμο να προβεί σε ανακοίνωση ακαταλληλότητας για κάθε χρήση μέχρι νεωτέρας.
  Η ΕΥΔΑΠ το τελευταίο διάστημα χορηγεί νερό από την Υλίκη και το υπάρχον διυλιστήριο δεν έχει την δυνατότητα διύλισης του συγκεκριμένου νερού εντός αποδεκτών ορίων σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.
  Ο δήμος ήρθε σε επαφή με την εταιρεία, η οποία ενημέρωσε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα διάθεσης νερού από άλλη πηγή και έτσι η δημοτική αρχή προσέφυγε στην εισαγγελία.
  Το απόγευμα θα γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο με την παρουσία εκπροσώπου της εταιρείας για εξεύρεση λύσης.
---------Κυριακή του Θωμά 4 Μαίου 2008
Το πρωί τελέστηκε Ορθρος και Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία στο εξωκλήσι δίπλα στον Ασωπό. Συλειτούργησαν ο Πατήρ Χρήστος Αικατερίνης από το Κλειδί, ο Πατήρ Δημήτριος Σουφλάκης από την Οινόη και ο Πατήρ Γεώργιος Μανωλόπουλος από το χωριό μας.
 • Την εορτή τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Κοι Γιαννάκης Μιχαήλ και Μπασιάκος Ευάγγελος. Ο Δήμαρχος Οινοφύτων Κος Θεοδωρόπουλος Γεώργιος, οι αντιδήμαρχοι Κοι Βουγέσης Γεώργιος και Μιχούλης Γεώργιος. Οι Δημοτικοί σύμβουλοι: Κοι Γκίνης Ιωάννης, Δάβρης Ιωάννης, Ίσσαρης Βασίλειος και Κατσιφής Αργύρης.


 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         Πατήστε για μεγένθυση    

---------Σάββατο 3 Μαίου 2008
 • Παραμονή Πανηγύρεως του Θωμά. Ο Δήμος φρόντισε να μας εκπλήξει ευχάριστα δημιουργώντας στο χωριό το μεγαλύτερο παζάρι στην ιστορία, όπως ομολογούν οι γεροντότεροι. Οι παράγκες ξεκινούσαν από τον παιδικό σταθμό και έφθαναν μέχρι το παλαιό μανάβικο του Θεοδώρου. Στους πάγκους μπορούσε κανείς να βρει ρούχα, παιχνίδια, χρηστικά αντικείμενα, φυτά και κάθε λογής εργαλεία. Ήταν η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ευχαριστηθήκαμε και θυμηθήκαμε το 'προξενοπερπάτημα' στον κεντρικό δρόμο.
  Στις δύο ταβέρνες επικράτησε το αδιαχώρητο για 'ένα κιλό σουβλιστό αρνί'. Τη σκυτάλη μετά ανέλαβε η δημοτική κομπανία στο κέντρο Παπαμήτρου με τη Χαρά Βέρα και το συγκρότημά της, κρατώντας συντροφιά στους 'πανηγυρτζήδες' μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.
  Ανάμεσα στους επίσημους επισκέπτες διακρίναμε και την υποψήφια βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Κα Βάσω Τσόνογλου.

 • Το απόγευμα ο Δήμος τοποθέτησε ένα μεγάλο πλατάνι στο κέντρο της Πλατείας Ηρώων στην εκκλησία της Παναγίας.

 • Άγιος Θωμάς - Οινόφυτα 2-2 στον τελευταίο ποδοσφαιρικό αγώνα της χρονιάς για το πρωτάλημα της Β' ερασιτεχνικής Βοιωτίας

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         Πατήστε για μεγένθυση    

---------Δευτέρα του Πάσχα 28 Απριλίου 2008-
 • Όσοι είχαμε την τύχη να βρεθούμε στο εξωκλήσι του Αι Γιώργη, η φύση μας αποζημίωσε με τη δύναμή της, στρώνοντας ένα καταπράσινο χαλί με πανέμορφα σχέδια από σειρές λουλουδιών που καμία φωτογραφία δεν μπορεί να αποδώσει.
  Τη πρωινή συννεφιά διαδέχθηκε η ηλιοφάνεια. Η θεία λειτουργία τελέσθηκε από τον πατέρα Γεώργιο Μανωλόπουλο, ακολούθησε αρτοκλασία και στο τέλος τέθηκε προς προσκύνηση των πιστών τμήμα από το λείψανο του Αγίου Γεωργίου.
  Ο Δήμος είχε φροντίσει για τον καθαρισμό και ευτρεπισμό του αύλιου χώρου και εκτός από πλήθος κόσμου παρέστησαν ο Δήμαρχος Κος Γεώργιος Θεοδωρόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κος Γεώργιος Βουγέσης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Κοι Ιωάννης Γκίνης, Ιωάννης Δάβρης, Βασίλειος Ισσαρης και Αργύρης Κατσιφής και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Κωνσταντίνος Καδέτσης. Το κρύο εμπόδισε τους προσκυνητές να απολαύσουν το μεσημεριανό φαγητό τους στο ξωκλήσι, όπως συνηθιζόταν παλαιότερα και τα 'νταούλια' αποχώρησαν. Οι ήχοι όμως από τα τιτιβίσματα των πουλιών έντυσαν μουσικά τη μαγική εικόνα της φύσης. Το προσκύνημα στον Αγιο Γιώργη, τέτοια μέρα, είναι μια ξεχωριστή στιγμή για τον καθένα μας και από τις λίγες που δοξάζουμε τον θεό που γεννηθήκαμε και μεγαλώνουμε στον τόπο αυτό.
  Θάρρος περισσότερο μας δίνει και το τάμα του μπάρμπα Γιάννη Καββά, πλέον των 90 ετών, όπου κάθε χρόνο τον συναντάμε να ανεβαίνει πεζός το δρόμο για το ξωκλήσι παρέα με τη γκλίτσα του, δίνοντας μαθήματα ζωής σε όλους τους νεότερους.

 • Δείτε φωτογραφίες...
---------Μεγάλο Σάββατο 26 Απριλίου 2008
 • Κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι η Μαρίνα Ανυφαντή(παπαδιά), σύζυγος του αείμνηστου Παπα Σωτήρη, 92 ετών.
---------Μεγάλη Παρασκευή 25 Απριλίου 2008
 • Σε κατανυκτική ατμόσφαιρα έγινε η περιφορά του επιταφίου στο χωριό. Η πομπή με αφετηρία το ναό της Παναγίας πέρασε από τις περιοχές Ρέδι, Κριελάκα, Κεντρικός δρόμος, Μεγάλο Πηγάδι, Σπηλιά και κατέληξε στο ναό. Από την επίσημη αντιπροσωπεία του δήμου παρέστησαν: ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Βουγέσης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ιωάννης Γκίνης, Αργύρης Κατσιφής και Ζώης Τερζής και ο Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κωνσταντίνος Καδέτσης.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση

---------Μεγάλο Πέμπτη 24 Απριλίου 2008-
 • Κηδεύτηκε σήμερα το μεσημέρι η Αλίκη Παπαδέδε, 73 ετών. Σπούδασε παιδαγωγική στη Μαράσλειο Ακαδημία και ήταν αδελφή του οφθαλμίατρου Κωνσταντίνου Παπαδέδε.
---------Κυριακή 20 Απριλίου 2008-
 • Το Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου Οινοφύτων και κατοίκους του χωριού διοργάνωσε δεντροφύτευση στις περιοχές Σπηλιά και Προφήτης Ηλίας.
  Σε πείσμα της ακούσιας τσιμεντοποίησης του τόπου μας, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν πως φυτεύεται ένα δέντρο, αλλά και να εκτιμήσουν ότι χάνεται σιγά- σιγά και στην περιοχή μας.
  Ελπίζουμε οι κόποι των παιδιών να προσεχθούν και ο Δήμος να αναλάβει το πότισμα, διαφορετικά τα δέντρα θα ξεραθούν.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         Σπηλιά     Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση

---------Πέμπτη 10 Απριλίου 2008
 • Αντικαταστάθηκαν τα φθαρμένα παιχνίδια της παιδικής χαράς στη μικρή πλατεία του κεντρικού δρόμου από τον Δήμο Οινοφύτων.
  Ευελπιστούμε να δούμε μέσα στη τετραετία και άλλες παιδικές γωνιές στο χωριό και να μην καλυφθεί έτσι το γραφόμενο στο προεκλογικό φυλλάδιο(σελίδα 10): "Προχωρούμε σε κατασκευή παιδικών χαρών νέου τύπου...κτλ".
---------Δευτέρα 7 Απριλίου 2008
 • Η Χημική Υπηρεσία Λιβαδειάς κοινοποίησε τα αποτελέσματα δείγματος νερού (με έγγραφό της αρ. πρωτ.: 516/4-5, 7-4-08), που είχε ληφθεί από το διυλιστήριο του χωριού στις 2 Απριλίου 2008. Τους ελέγχους υπογράφει η υπεύθυνη χημικός της Νομαρχίας Κα Αργυρώ Γερούλια και είναι χωρίς ευρύματα. Κατά συνέπεια το νερό κρίνεται κατάλληλο για κάθε χρήση.
---------Σάββατο 5 Απριλίου 2008
 • Αγιος Θωμάς - Μελισσοχώρι 4-0 για το πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνικής Βοιωτίας και με 31 βαθμούς, η ομάδα βρίσκεται στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα.
---------Τρίτη 1 Απριλίου 2008-
 • Ανακοίνωση του Δήμου Οινοφύτων
  Σας ενημερώνουμε ότι λόγω κακής ποιότητας νερού που μας παρέχει η ΕΥΔΑΠ το τελευταίο διάστημα, για προληπτικούς λόγους παρακαλείσθε να αποφεύγετε τη χρήση του ως πόσιμο μέχρι νεοτέρας ανακοίνωσης. Το παρεχόμενο νερό είναι κατάλληλο για κάθε άλλη οικιακή χρήση, π.χ. μαγείρεμα, ατομική καθαριότητα κλπ.
---------Σάββατο 29 Μαρτίου 2008
 • Ο αγώνας ποδοσφαίρου μεταξύ Αγίου Θωμά και Ερυθρών κατοχυρώθηκε με 3-0 υπέρ της ομάδα μας, λόγω μη παρουσίας της ομάδας των Ερυθρών.
---------Πέμπτη 27 Μαρτίου 2008
 • Απρόσμενη χαλαζόπτωση σημειώθηκε το απόγευμα στο χωριό
---------Τρίτη 25 Μαρτίου 2008
 • Η πρωινή μπόρα ματαίωσε τη παρέλαση των μαθητών. Αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία και την επιμνημόσυνη δέηση, έγινε η κατάθεση στεφάνων και ο κόσμος αποχώρησε. Τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου φορούσαν παραδοσιακές στολές, πολλές από τις οποίες, ειδικά των κοριτσιών, θύμιζαν τις νυφιάτικες των γιαγιάδων μας. Σημαιοφόρος, μετά από κλήρωση, η Μαρία Λέπουρη του Γεωργίου.
  Ο Δήμος στο τέλος παρέθεσε καφέ στη καφετερία Γαρδένια, για όλους τους δημότες.


 • Διακοπή νερού σημειώθηκε τα ξημερώματα στο χωριό που μέχρι το μεσημέρι δεν είχε αποκατασταθεί.
---------Κυριακή 23 Μαρτίου 2008
 • Νίκη με 2-0 σκορ σημείωσε η τοπική ομάδα ποδοσφαίρου απέναντι στην ομάδα του Αρματος στην 18η αγωνιστική. Βρίσκεται στη 5η θεση του βαθμολογικού πίνακα με 25 βαθμούς.
---------Πέμπτη 20 Μαρτίου 2008
 • Απεβίωσε η Αθηνά(Νιάτση) Βλάχου σύζυγος Ιωάννη Καδέτση, σε ηλικία 86 ετών.
---------Κυριακή 16 Μαρτίου 2008-ομιλία με θέμα: 'Η προσφορά της γυναίκας στη κοινωνία'. Ομιλήτρια η εκπαιδευτικός Κα Γεωργία Βουγέση.

 • Νίκη εντός έδρας με 1-0 πέτυχε η ομάδα ποδοσφαίρου με αντίπαλο τον Ιόλαο. Βρίσκεται στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 22 βαθμούς.

 • Οι κάδοι σκουπιδιών έχουν αρχίσει να γεμίζουν ασφυκτικά από την απεργία των δημόσιων υπαλλήλων και αποτελούν κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

         Πατήστε για μεγένθυση     Πατήστε για μεγένθυση

---------Καθαρά Δευτέρα 10 Μαρτίου 2008--
 • Το Πνευματικό κέντρο διοργάνωσε για δεύτερη χρονιά κούλουμα στη σπηλιά. Ημέρα ηλιόλουστη και αρκετοί γονείς και παππούδες βρήκαν την ευκαιρία να πετάξουν χαρταετό με παιδιά και εγγόνια. Το καζάνι με τη φασολάδα, το κρασί και η λαγάνα περίμεναν τους επισκέπτες. Τη μουσική επένδυση φρόντισε ο Κώστας Λεοντής και το κέφι άναψε. Παρόντες στη συνάθροιση ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου: Ιωάννης Γκίνης, ο αντιδήμαρχος: Γιώργος Βουγέσης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου: Κωνσταντίνος Καδέτσης και Δημοτικοί και Τοπικοί σύμβουλοι από το χωριό και το Κλειδί.
  Τα καπελάκια με το νέο 'οικόσημο' του δήμου αποτέλεσαν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη, καθώς έτσι προωθείται στους δημότες η ιστορική εξέλιξη της περιοχής. Αυτό γιατί από αρκετούς εκφράστηκε η περιέργεια να μάθουν το συμβολισμό του σήματος.
  Μια εκδήλωση όπως η σημερινή δεν μπορεί να είναι επιτυχημένη, αν δεν υπάρχουν εθελοντές. Και ευτυχώς που υπάρχουν άνθρωποι, όπως η Έλλη Σίδερη που μοίραζε τα καπελάκια, η Φανιώ Γκίνη και η Σοφία Λεοντή επί της φασολάδας και η Μαίρη Κοντού - Κατσιφή στο στρώσιμο των τραπεζιών.
  Κατά τη γνώμη μας η εκδήλωση κρίνεται επιτυχημένη. Προτείνουμε δε του χρόνου να υπάρχει έγκαιρη ενημέρωση του κόσμου, τουλάχιστον 2 εβδομάδες νωρίτερα με πανώ σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου και ένας κλόουν - διασκεδαστής για τα παιδιά, ώστε να μην φεύγει κανείς από το χωριό τέτοια μέρα.
  Καλή σαρρακοστή και του χρόνου καλύτερα.

 • Δείτε περισσότερες φωτογραφίες...

         Το καπελάκι του Δήμου     Ο μεγαλύτερος χαρταετός

---------Σάββατο 8 Μαρτίου 2008
 • Αποκριάτικο πάρτυ διοργάνωσε η Ομάδα Ποδοσφαίρου στο Καφέ Ψαλίδας.
---------Παρασκεύή 7 Μαρτίου 2008
 • Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα το χωριό από τις 16:30 μέχρι τις 20:30, λόγω απεργίας υπαλλήλων της ΔΕΗ
---------Κυριακή 2 Μαρτίου 2008
 • Εκδρομή στη πόλη του Βόλου και σε χωριά του Πηλίου πραγματοποίησε σήμερα το ΚΑΠΗ Αγίου Θωμά.
---------Σάββατο 1 Μαρτίου 2008
 • Επιτυχία σημείωσε ο αποκριάτικος χορός του Συλλόγου Γοννέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου στη Ταβέρνα του Καββά.
---------Παρασκευή 29 Φεβρουαρίου 2008
 • Πνιγμένος ανασύρθηκε από το κανάλι της ΕΥΔΑΠ σήμερα ο Διαμάντης(Μάντης) Σπυρίδωνος Παπαδημητρίου 70 ετών. Ο άτυχος συγχωριανός μας, άνθρωπος με ιδιαίτερα διανοητικά προβλήματα, ήταν αγνοούμενος από χθες και σήμερα βρέθηκε από υπάλληλο της ΕΥΔΑΠ στη περιοχή της Σόριζας. Ανασύρθηκε από άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Οινοφύτων.
---------Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2008-
 • Την ήττα γνώρισε η ομάδα ποδοσφαίρου από την Ασωπία με σκορ 1 - 2.
---------Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2008
 • Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίου Θωμά παρακολούθησε τη θεατρική παράσταση 'Σε αγαπώ σε λατρεύω χωρίζουμε', στην Αθήνα.
---------Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2008
 • Η χθεσινή χιονόπτωση, αν και σταμάτησε για λίγο συνεχίστηκε με μεγαλύτερη σφοδρότητα τις απογευματινές ώρες. Οι κεντρικοί δρόμοι στο χωριό δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα προβλήματα και η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά.
 • Χωρίς ηλεκτροδότηση παραμένει το χωριό μέχρι τις 12:00, καθώς δεν έχει αποκατασταθεί η βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ.
  Πρόβλημα μεγάλο αποτελεί η διακοπή του νερού λόγο παγώματος των σωλήνων.
---------Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2008
 • Η πρώτη χιονόπτωση του έτους ξεκίνησε σήμερα το απόγευμα.
 • Διακοπή ρεύματος παρατηρείται τις νυχτερινές ώρες στο χωριό
---------Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου 2008-
 • Απεβίωσε ο Γεώργιος Αν. Σταμάτης σε ηλικία 74 ετών.
---------Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2008
 • Ισόπαλο το αποτέλεσμα με 1 - 1 σκορ μεταξύ Πύλης και Αγίου Θωμά για το πρωτάθλημα της Β' ερασιτεχνική Βοιωτίας.
---------Σάββατο 2 Φεβρουαρίου 2008
 • Με την υψηλή παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κου Ιερωνύμου έγινε η κοπή της πίτας του Κέντρου Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων Αγίου Θωμά. Κόπηκαν 3 πίτες με αντίστοιχα φλουριά, εκ των οποίων το ένα έτυχε στον Μητροπολίτη μας. Την εκδήλωση τίμησαν με τη παρουσία τους οι βουλευτές Κοι Μπασιάκος Ε. και Τόγιας Β., η αντινομάρχης Κα Αγάτσα Α., ο Δήμαρχος Οινοφύτων Κος Θεοδωρόπουλος Γ., οι δημοτικοί σύμβουλοι Κοι Γκίνης Ιωάννης και Κατσιφής Αργύρης και ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Καδέτσης Κωνσταντίνος. Ακολούθησε φαγητό και χορός που ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους. Το συντονισμό της επιτυχημένης εκδήλωσης είχε ο αντιδήμαρχος Κος Βουγέσης Γεώργιος, ο οποίος και έκανε λόγο για τα πεπραγμένα του 2007, καθώς και τι πρόκειται να ακολουθήσει το νέο έτος. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην προσπάθεια εξεύρεσης κονδυλίων για ενεργοποίηση του γυμναστηρίου και του φυσικοθεραπευτηρίου και σε προγραμματισμένες εκδρομές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.


 • Οι σύλλογοι ΚΑΡΑΤΕ Αγίου Θωμά και Σκούρτων αντάμωσαν και έκοψαν τη πίτα τους στη Ταβέρνα του Ζωίτση.
---------Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2008
 • Διακοπές νερού σημειώνονται στο χωριό λόγο βλάβης του δικτύου ύδρευσης
---------Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008
 • Ο σύλλογος γυναικών έκοψε την πίτα του για το νέο έτος στο καφενείο του Καβά.
---------Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2008
 • Αγιος Θωμάς - Ευαγόρας Οινόης : 3-1. Σημαντική εντός έδρας νίκη για την τοπική ομάδα που σιγά σιγά δείχνει τη θέλησή της να πρωταγωνιστήσει. Η σημαντική δουλειά του προπονητή Βαγγέλη Λύγγου έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς. Με αυτή τη νίκη ανέβηκε στη 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 18 βαθμούς. Προηγούνται τα Οινόφυτα με 32, η Ασωπία και η Πύλη με 26, και ο Ευαγόρας με 25 βαθμούς.
---------Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2008
 • Αγιος Θωμάς - Υπατο : 1-0. Το τέρμα για την ομάδα μας πέτυχε ο Νίκος Χρόνης και φθάσαμε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα με 15 βαθμούς. Προηγούνται τα Οινόφυτα με 29, η Οινόη με 25, η Ασωπία και η Πύλη με 23, και το Υπατο με 16 βαθμούς.
---------Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2008
 • Οινόφυτα - Αγιος Θωμάς : 2-1 για το πρωτάθλημα της Β ερασιτεχνικής Βοιωτίας στο τοπικό ντέρμπι.
---------Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2008
 • Άγιος Θωμάς - Ελεώνας: 1-0 για το πρωτάθλημα της Β ερασιτεχνικής Βοιωτίας και 12 βαθμοί στον βαθμολογικό πίνακα.
---------Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2008
 • Με πυροτεχνήματα υποδέχτηκε το νέο έτος ο δήμος στο χωριό. Το πρωί Θεία Λειτουργία και Δοξολογία στον Ναό της Παναγίας για την έναρξη του νέου έτους. Μετά τη Θεία Λειτουργία έγινε η κοπή της βασιλόπιτας, όπου ο τυχερός του φλουριού πήρε δώρο μια εικόνα.